WikiTan techniek


Go to content

Main menu:


wisselstroomdyn. 6 volt *

4 cilinder > Rayon III > elektriek

6 volt wisselstroomdynamo
Drieborsteldynamo van eerste types

Bart Osse:
Ik ben met een restauratie bezig en ik vraag me af of het monteren van een wisselstroom dynamo een grote verbetering van de elektrische 6 volts installatie betekent. Wie heeft hiermee ervaring, en welke wisselstroom dynamo is dan gebruikt?

Robert Huyghe:
Ik heb een 12 V wisselstoom dynamo gemonteerd van CTA. Deze wordt met een elektronische bijgeleverde spanningsregelaar geregeld tot een maximale laadspanning van ongeveer 7.2 V. Om dit te installeren is een kleine ombouw van de aansluitingen op de bestaande draden nodig en de nieuwe spanningsregelaar krijgt een extra voedingsdraad van de accu via het contactslot. Voordelen hogere startspanning en meer laadvermogen bij lage toerentallen. De oude gelijkstroom dynamo heeft in combinatie met de mechanische spanningsregelaar vaak problemen, waarvan je waarschijnlijk verlost bent (geen langdurige ervaring met de nieuwe.)Nadeel absoluut niet origineel.

Willem van de Wouw:
Gezien het feit dat ik wat uit de buurt woon zal ik toch zelf de laadspanning van mijn accu moeten meten en bijstellen. ze zien hier mijn TA voor een ford aan zo dus. Heb ik het goed als ik mijn amperemeter vanaf de spanningsregelaar, uitgang BAT, verbind met de plus (+) pool van mijn accu en bij draaiende motor, stationair, de spanningsregelaar bijstel. misschien domme vraag maar ik wil toch zeker weten.

Aart van Boven:
Heb je goed,alleen kan een eenvoudig metertje de hoge stroom vaak niet aan. Pas dus op dat je de meter niet opblaast. Het gaat er vooral om dat de dynamo bij een wat hoger toerental (tijdens het rijden) voldoende amperes levert! Als je ongeveer 80km rijdt moet het amperemetertje op de teller ongeveer halverwege de 0 en de C (charge) staan.(afhankelijk van hoe vol de accu nog is. als deze erg vol of leeg is klopt dit niet). Of hij moet nul of liefst nog iets charge geven bij grootlicht en 80 km/u. Kijk eerst of de accu goed is.

Dick Boers:
Ik heb een 7A met een oorspronkelijke 3-velden dynamo. Op alle clubavonden heb ik altijd gehoord, dat zon arrangement spontaan in de brand kan vliegen als de dynamo net op een verkeerde positite gaat stilstaan bij het parkeren. Ik heb dus vanaf het begin een wat we in dienst (militaire dus) een massapik noemden. Die kun je nog gewoon kopen en die heb ik direct na de pluspool in de accukabel op het voorschutbord ingebouwd. De sleutel daarvan (de pluspik als het ware dus) zit in de cabine, onder de passagiers-dashboard, dus onzichtbaar. Je hebt dus wel twee sleutels nodig om te gaan rijden. Maar het staat wel stoer...

Home * | 4 cilinder | 6 cilinder | 8 cilinder | Appendix | Clubblad | Weblinks met veel techniek * | Site Map


Back to content | Back to main menu