WikiTan techniek


Go to content

Main menu:


waterafvoer *

4 cilinder > Rayon III > chassis

Chris van der Velde:
Onlangs heb ik nieuwe regengootjes gekocht. De oude waren door roestvorming niet mooi meer. De roestvorming kwam doordat water tussen goot en carroserie kroop en het metaal daar gewoon blank was. Ik wil dit nu goed aanpakken en er voor jaren vanaf zijn. Na het lassen van de gootjes aan de carrosserie wil ik er eigenlijk iets ingieten wat deze spleet afsluit. Is zinkcompound het juiste middel of gaat dit na verloop van tijd scheuren? Wie heeft een suggestie?

Willem van de Wouw:
9 jaar terug heb ik de nieuwe regengootjes eerst volgegooit met anti-roest spul, dat zwart uitsloeg na aanbregen, en toen langzaam met druppellaar (neusdruppelflesje) met verf vol laten lopen, tot nu toe geen spat roest.

Cees de jongh:
Dit probleem had ik ook met mijn traction. De oplossing die ik heb gekozen is de volgende. Een forse behandeling met ML-wax van het merk Teroson (volgens een test van het duitse blad Aut0-Motor-Klassik het ML middel met het grootste kruipvermogen en dat moet je net hebben). De goot heb ik aan de uiteinden afgesloten met een paar paar propppen carroseriekit. De goot goed volzetten met de wax en een paar dagen laten intrekken. Daarna heg ik het overschot wax verwijderd en daarna de zaak afgestreken met een antiroestcompound. Gegarandeerd geen roestprobleem meer met de dakgootjes.

Dick Hendriks:
Is het niet mogelijk om deze spleet dicht te zetten met carrosseriekit? Dit laat zich goed 'smeren', blijft elastisch, is glad af te werken en is perfect overschilderbaar. Ik heb het bij de restauratie van mijn Deux-Chevaux (sorry, maar dit is ook een mooie CitroŽn) ook tot volle tevredenheid op diverse plaatsen toegepast. Deze kit wordt ook veel gebruikt bij de fabricage van automobielen om lasnaden dicht te zetten.

Home * | 4 cilinder | 6 cilinder | 8 cilinder | Appendix | Clubblad | Weblinks met veel techniek * | Site Map


Back to content | Back to main menu