WikiTan techniek


Go to content

Main menu:


onderhoud

4 cilinder > Rayon I > koppeling

Dick Hendriks:
Ook mijn Traction trekt hikkend en stotend op bij het wegrijden. Het gekke is echter dat dit alleen gebeurd als de Traction een eindje gereden heeft. Staat de Traction een dagje stil dan trekt zij weer probleemloos op, maar na het rijden van enkele kilometers begint ze weer te stotteren bij het op laten komen van de koppeling. Weet iemand hier een verklaring of oplossing voor voor?

Ad van der Vleuten:
Zelfde probleem na het demonteren en opnieuw aanbrengen van de motor. Aangezien plaat en drukgroep nieuw waren de koppelingskabel afgesteld. Geen verbetering. Uiteindelijke oorzaak een te zachte rubberblok op de distributiedeksel waardoor de motor bij het optrekken te veel zijdelingse speling kreeg en "terugsloeg" Blok vervangen en alles weer perfect. (kan vanuit interieur gebeuren)

Dick Hendriks:
Hoe het afliep. Inderdaad zoals al verondersteld, was een vette koppelingsplaat de boosdoender. Na demontage van de koppeling bleek, alhoewel het vliegwielcarter nagenoeg droog was, dat er op de plaat een vieze aanslag zat van heel dik vet vermengd met slijpsel. Het was nog de originele brede plaat zonder groeven. De Drukgroep leek op het oog nog goed, maar voor de zekerheid heb ik die ook maar omgeruild voor een gereviseerd exemplaar. Ik heb geen olielekkage kunnen ontdekken langs één van de keerringen. Na vervanging van plaat en drukgroep lijkt de koppeling weer perfect te werken. Een grote proefrit (als de pekel weg is) moet dit nog bevestigen.

Louis Baars:
Voorgaande antwoorden kunnen inderdaad het probleem zijn. Echter er is nog een andere mogelijkheid. Dit wordt niet altijd gezien. Namelijk de conditie en afstelling van de koppelings kabel. Omdat de motor is opgehangen in veren zal bij het optrekken de motor een weinig kantelen door het overbrengen van de krachten naar de assen. >>


<vervolg> Dit kun je zien als je de motorkap open doet en dan zachtjes even optrekt. Deze beweging heeft echter ook tot gevolg dat de koppelingskabel mee beweegt. Dit is geen enkel probleem als de kabel juist is afgesteld, dus niet te strak. Controleer dit eerst,het zou je wel eens een hoop werk kunnen besparen.

Willem van de Wouw:
Heb zelfde ervaring gehad, de remedie die ik 8 maanden terug heb genomen was het beste; Vervang koppelingsplaat en druk groep, ik moest ook de kruiskoppelingen vervangen want die waren door het gebok goed versleten en los.

Cees de Jongh:
Het bokken kan diverse oorzaken hebben maar als de auto goed wegrijdt bij koude motor dan is er iets niet in orde met koppelingsplaat en/of drukgroep. De oorzaak di door Bob de Jonge wordt opgegeven licht voor de hand maar ook een of meer zwakke veren in de drukgroep kunnen dit probleem veroorzaken zodra de veren warmer worden. Blijf in geen geval doorijden ! Vernellingbak en met name kroonwiel en pignon worden zwaar belast en breuk van deze dure onderdelen is onvermijdelijk. Ook de voorwielophanging is verre van gelukkig met de bokkende situatie. De slinetblocs en triangelassen krijgen het vel te zwaar te verduren. Demonteren van bak en koppeling lijkt mij zeer rradzaam contrleer dan gelijk de toestand van drukplaat en vliegwiel( blauw aangelopen ?)Bekijk ook de toestand van de drukvingers van de drukgroep. Ga ook na of het koppelingshuis erg vet van binnen is en wat de oorzaak is, motorolie of versnellingbak olie. Remedie de keerringen vernieuwen.


Bob de Jonge:
Ik ken het probleem niet van de Traction, maar wel in algemene zin. Over het algemeen is een vette koppelingsplaat de oorzaak. Als de motor warm wordt, dan wordt de olie in de plaat dunner en gaat de auto bokken bij wegrijden. Ik heb het probleem zelf bij een CX gehad. (Geringe) Olielekkage is de oorzaak en de remedie is duis duidelijk: oorzaak verhelpen en een nieuwe plaat monteren.

Dick Hendriks: Alhoewel mijn versnellingbak goed schakeld en sychroniseerd is ze vaak moeilijk uit de tweede versnelling te krijgen. Ik moet de pook dan echt met veel kracht naar de beneden drukken. Opschakelen van één naar twee of terugscvhakelen van drie naar twee is geen enkel probleem. Alleen van de twee naar neutraal gaat moeilijk. Dit treedt zowel op tijdens het rijden als bij uitstaande motor. Wie weet waar ik het zoeken moet?

Dick Hendriks:
Hoe het afliep. Na demontage van het versnellingsbakdeksel bleek een kleine bronzen ring van de synchroniseur losgeraakt te zijn. Deze ring hoort er aan vastgeperst te zitten. Bij het verschuiven van de synchroniseur over de primaire as ging deze ring iets schreef zitten en blokkeerde zo de synchromesh. Nu de bak toch los moest zijn behalve de synchromiseur ook alle lagers en de grote schakelvork vervangen. Ik heb nu weer een perfecte bak in mijn Trac.

Ernest Groenewege:
Een mogelijke oorzaak kan zijn het geblokkeerd blijven van het versnellingsbakslot wat normaal gesproken wordt vrijgemaakt door het VOLLEDIG intrappen van het koppelingspedaal. Er is een afstelling van de centrale pen welke door middel van het vrijlaten van kogels (welke zijdelings bewegen in het bakdeksel) het vrij bewegen van de schakelassen (baladeurs) mogelijk maakt. Slijtage of het blijven haken van deze kogels. Er is bij ingtrapte koppeling ruimte voor het bewegen van 1 baladeur tegelijk, kan de oorzaak van het probleem zijn. Deksel demonterenen kogels en baladeurs controleren kan de oplossing zijn.

Clemens van Rijthoven:
Ik heb het probleem ook enigszins. volg de raad van Cees op. Staat de koppeling goed afgesteld? Let op de conditie van de koppelingskabel en op de afstelmoeren. Die moeten goed vast zitten. Door trilling van de motor komt het weleens voordat zich de afstelling wijzigt. En vooral rustig schakelen, neem de tijd.

Cees de Jongh: Controleer: 1 de afstelling van de commandostangen van de tweede en derde versnelling op juiste afstelling of eventuele verbuiging. 2 maak de afdichting los aan de onderkant van de schakeltoren en controler de commandostangen diede bak ingaan op eventuele roestvorming( veroorzaakt door lekkage van de waterpomp) 3 de versnellingbakolie, vaak geven moderne GL5 oliesoorten problemen met schakelen. Vulde bakmet een olie die geschikt is voor onze bakken. Bijv versnellingsbakolie van Millers Oil 4 Is het schakeltorentje wel doorgesmeerd ?

Home * | 4 cilinder | 6 cilinder | 8 cilinder | Appendix | Clubblad | Weblinks met veel techniek * | Site Map


Back to content | Back to main menu