WikiTan techniek


Go to content

Main menu:


nokkenas *

4 cilinder > Rayon I > motor

Peter Dingen:
Mijn motor is stuk, waarschijnlijk de nokkenas. Hij gaat a.s. zaterdag uit elkaar. Iemand nog goede tips/adviezen? De motor draai wel rond, ook de nokkenas. Onder de klepstoter van de 4e cilinder ligt iets op de nokkenas.
Het demonteren en monteren doe ik samen met een ervaren en wat oudere monteur, waar ik het nodige vertrouwen in heb.
De motor ligt nu uit elkaar, er blijkt niet echte iets kapot te zijn ook de nokkenas niet. Het iets wat op de nokken lag, blijkt de bus tussen de nok van de nokkenas en de klepstoter te zijn. Aan deze bus is niets te zien, waarom deze uit zijn geleiding naar boven is gedrukt. De klepstoters van de 1e en de vierde cilinder waren krom, echt onder 90gr.
Wat me wel opviel is dat de motorolie behoorlijk zwart was en dat de motor naar verbrande olie stonk. De wagen heeft zeer vochtig gestaan. Bij het demonteren van de kop bleek er veel koolaanwezig op de zuigers.
Vraag weet iemand een oorzaak waardoor deze bus uit zijn geleiding kan komen en waarom zijn de klepstoters krom? Geeft de combinatie van zwarte olie, vocht en kool op de zuigers aanleiding tot iets wat aanspreek en dus tot een reactie/opmerking kan leiden waaraan ik iets heb.

Martin van Hofwegen:
Klepstoterstangen buigen krom als er kleppen vastlopen. Dat is bij jouw motor gebeurd. Na afkoeling komen ze vaak spontaan weer los. Omdat de tuimelaar geen tegendruk meer kan uitoefenen op de verbogen stoterstang blijft de bus hangen. Geringe bovensmering of bovenmatig olieverbruik (koolvorming in klepgeleiding)is doorgaans de oorzaak. Als de motor al olie verbruikte, dan zal je minimaal de zuigerveren moeten vervangen. In elk geval moet de kop nagekeken(klepgeleiders, verbrande uitlaatkleppen) laten vlakken en monteren met een nieuwe Cu-pakking.

Home * | 4 cilinder | 6 cilinder | 8 cilinder | Appendix | Clubblad | Weblinks met veel techniek * | Site Map


Back to content | Back to main menu