WikiTan techniek


Go to content

Main menu:


koppelingsplaat *

4 cilinder > Rayon I > koppeling

Rolf van der Burgt:
Mijn traction bokt bij het wegrijden. Met name bij zwaardere belading. Dit zou kunne liggen aan versletn silent blocs maar ook aan de afstelling van de koppeling. Wie kan mij hier iets meer over vertellen?

Karel Beukema toe Water:
Het schokkend aangrijpen van de koppeling is niet uniek voor de Traction. Zelfs moderne auto's kunnen er last van krijgen. In het algemeen zijn als oorzaken aan te wijzen: defecte of versleten drukgroep en een versleten, of vette en op sommige plekken misschien "verglaasde" koppelingsplaat. Zeker de ouderwetse drukgroep van de Traction die werkt op basis van (6 of 9) verticale drukveren, is gevoelig voor ongelijkmatig aangrijpen als gevolg van een veerdruk die in de loop van de tijd per veer wat verschillend is geworden. De aandrukring van de drukgroep komt dan niet gelijkmatig in aangrijping met de koppelingsplaat. Dit laatste veroorzaakt het schokken. Het enige dat hieraan te doen is, is zowel de drukgroep als de koppelingsplaat te vervangen. Door het "happen" slijt de koppelingsplaat namelijk ongelijkmatig af. Mocht de plaat vet of verglaasd zijn door ingebakken olie, zal natuurlijk ook de oorzaak van dit probleem moeten worden opgespoord en verholpen, anders heb je niet lang plezier van je nieuwe koppeling.
Er is -zo heb ik aan mijn eigen Traction ontdekt- nog een mogelijke bron van schokken, namelijk speling in het stuurmechanisme. In mijn geval was de stuurhuisspeling na het vervangen van de kogels onjuist afgesteld waardoor er een fractie teveel ruimte in de uitlijning van de voorwielen zat. Bij het wegrijden veroorzaakte dit enig schokken dat in het stuur voelbaar was (de koppeling is van a tot z nieuw). Na de stuurhuisspeling correct te hebben afgesteld, ben ik dit probleem geheel kwijt.

Gert Vegter:
Als de koppelingsplaat niet versleten is, zal waarschijnlijk de koppelingskabel bijgesteld moeten worden. Deze kabel loopt bij een 11BL door de linker jambonneau. Bij het intrappen van het koppelingspedaal moet na ca. 3 cm tegendruk te voelen zijn.

Home * | 4 cilinder | 6 cilinder | 8 cilinder | Appendix | Clubblad | Weblinks met veel techniek * | Site Map


Back to content | Back to main menu