WikiTan techniek


Go to content

Main menu:


brandstoftank *

4 cilinder > Rayon III > chassis

Problemen met de brandstoftank

Sante de Santy:
De benzinetank van mijn TA is van binnen helemaal vuil van de aanslag van verdroogde benzine aangezien de wagen 15 jaar stil heeft gestaan. De benzinemeter heb ik ondertussen helemaal schhongemaakt maar deze roest natuurlijk weer in no time. wie weet er hoe ik de tank weer schoon krijg en hoe ik er voor zorg dat de handel niet meer verder roest?

Chris van der Velde:
Ook ik zat met dit probleem. Daarbij zaten bij mij hier & daar al hele kleine gaatjes, zo dun was de wand geworden. Ik heb zoveel mogelijk gaatjes dichtgesoldeerd, daarna de tank grondig gespoeld (zie ook de andere tips: een handvol grint bij het water werkt heel goed!). Daarna heb ik de tank behandeld met een 2 componenten goedje. Eerst moet de tank met een "ontroester" worden gespoeld (zit bij de set) en daarna giet je het 2 componentenmiddel er in. De tank wordt van binnen spiegelglad!

Karel Beukema toe Water:
Roestvorming is voral een probleem in de benzinetanks van de koffermodellen. In de benzinetank van de Normale zitten, voorzover ik weet, wel degelijk slingerschotten (ik hoop althans van wel!). In essentie komt het behandelen neer op: zoveel mogelijk losse troep eruit halen door de tank langdurig met split, losse bouten of ander scherp spul rond te draaien en te schudden, langdurig en veelvuldig spoelen met water, vervolgens schoonbeitsen met een zoutzuur- of zwavelzuuroplossing (tank wederom veelvuldig wentelen), weer (en nog langduriger en grondiger) uitspoelen, zeer, zeer grondig drogen (bij voorkeur in een oven of droogcabine). De laatste bewerkingsstap is het in de tank gieten van een mengsel van epoxyhars met harder, dat wederom door wentelen geheel over de binnenkant van de tank wordt verspreid. Als deze epoxyhars is uitgehard, heb je in feite een epoxy benzinetank met een metalen omhulsel gekregen. Kleine roestgaatjes zullen -als het goed gaat- door de epoxyhars worden afgedicht. UIteraard moet de tank geen zeef zijn! Ik heb dit werkje laten doen door een bedrijfje (in de Zaanstreek) dat dezelfde producten levert die onze gewaardeerde onderdelenleverancier (in te kleine flesjes) te koop aanbiedt. Zij hebben de tank in een draaibank geklemd en hem uren lang langzaam laten ronddraaien. Bovendien hebben ze een droogcabine waar de tank tot 90 graden kan worden verhit, zodat hij tot in de poriƫn droog is voordat de epoxyhars erin gaat. De chemicaliƫn (het zuur) kosten niet veel. Epoxyhars is behoorlijk prijzig. Ik was geloof ik voor 100 Euro klaar. Sindsdien heb ik in ruim 22.000 km het filtertje in de benzineleiding nog niet hoeven vervangen.

Home * | 4 cilinder | 6 cilinder | 8 cilinder | Appendix | Clubblad | Weblinks met veel techniek * | Site Map


Back to content | Back to main menu