WikiTan techniek


Go to content

Main menu:


bediening *

4 cilinder > Rayon I > versnellingsbak

Probleem: afstelling schakelstangen

Dick Hendriks
Hoe kan ik controleren of de commando (schakel) stangen tussen de pook en bak goed afgesteld staan en of de kromming van één der stangen goed is?
Zijn hier algemene regels voor?

Chris van der Velde
Volgens mij moet de schakelstangen zo afstellen, dat de versnellingshevel vrij naar links en naar rechts kan bewegen tegen de bladveren en in de "klauwen" die indirect in verbinding staan met de schakelstangen.
(Als de hevel niet terugkomt, is waarschijnlijk een van de veren stuk.) De hevel moet zich dus netjes in het midden van de U-vorm verplaatsen.
Werp maar eens een blik onder het dashboard, daar bevindt dit mechanisme zich. Bij mij ligt de snelheidsmeter er nog uit, dan is het een stuk makkelijker te zien. De kromming van de stang is verder ook niet kritisch, maar slechts bedoeld om beter om de hoek van het motorblok te kunnen komen.


Probleem: moeilijk schakelen van twee naar neutraal

Dick Hendriks
Alhoewel mijn versnellingbak goed schakelt en sychroniseert is ze vaak moeilijk uit de tweede versnelling te krijgen. Ik moet de pook dan echt met veel kracht naar de beneden drukken. Opschakelen van één naar twee of terugschakelen van drie naar twee is geen enkel probleem. Alleen van de twee naar neutraal gaat moeilijk. Dit treedt zowel op tijdens het rijden als bij uitstaande motor. Wie weet waar ik het zoeken moet?

Ernest Groenewege
Een mogelijke oorzaak kan zijn het geblokkeerd blijven van het versnellingsbakslot wat normaal gesproken wordt vrijgemaakt door het VOLLEDIG intrappen van het koppelingspedaal.
Er is een afstelling van de centrale pen welke door middel van het vrijlaten van kogels (welke zijdelings bewegen in het bakdeksel) het vrij bewegen van de schakelassen (baladeurs) mogelijk maakt.
Slijtage of het blijven haken van deze kogels, er is bij ingetrapte koppeling ruimte voor het bewegen van 1 baladeur tegelijk, kan de oorzaak van het probleem zijn. Deksel demonteren en kogels en baladeurs controleren kan de oplossing zijn.

Dick Hendriks
Hoe het afliep. Na demontage van het versnellingsbakdeksel bleek een kleine bronzen ring van de synchroniseur losgeraakt te zijn. Deze ring hoort er aan vastgeperst te zitten.
Bij het verschuiven van de synchroniseur over de primaire as ging deze ring iets schreef zitten en blokkeerde zo de synchromesh. Nu de bak toch los moest zijn behalve de synchroniseur ook alle lagers en de grote schakelvork vervangen. Ik heb nu weer een perfecte bak in mijn Trac.

Cees de Jongh
Controleer:
1 de afstelling van de commandostangen van de tweede en derde versnelling op juiste afstelling of eventuele verbuiging.
2 maak de afdichting los aan de onderkant van de schakeltoren en controler de commandostangen die de bak ingaan op eventuele roestvorming(veroorzaakt door lekkage van de waterpomp)
3 de versnellingbakolie, vaak geven moderne GL5 oliesoorten problemen met schakelen. Vulde bak met een olie die geschikt is voor onze bakken. Bijv versnellingsbakolie van Millers Oil.
4 Is het schakeltorentje wel doorgesmeerd?

Clemens van Rijthoven
Ik heb het probleem ook enigszins. volg de raad van Cees op. Staat de koppeling goed afgesteld?
Let op de conditie van de koppelingskabel en op de afstelmoeren. Die moeten goed vast zitten. Door trilling van de motor komt het wel eens voordat zich de afstelling wijzigt. En vooral rustig schakelen, neem de tijd. succes!

Home * | 4 cilinder | 6 cilinder | 8 cilinder | Appendix | Clubblad | Weblinks met veel techniek * | Site Map


Back to content | Back to main menu